Stadswandeling

Highlights Historisch Centrum

Boven op de Spaanse Trappen (Trinità dei Monti) heeft u een fraai uitzicht over de stad. U daalt af en loopt door de beroemdste winkelstraten rondom de Via Condotti, u hoort over het dagelijks leven van de kunstenaars (ook Nederlanders en Belgen!) die hier in de 17e eeuw woonden.

U brengt een bezoek aan de Trevifontein en het Pantheon. Er is ruimte voor een pauze om te genieten van de beste cappuccino van Rome en  daarna gaat de wandeling verder en bewonderen we de drie beroemde schilderwerken van Caravaggio. U hoort over de tijdmeting door de antieke Romeinen, hun goden en bouwtechnieken.
Onder meer ziet u het Piazza Navona, Campo dei Fiori, Piazza Farnese, de Joodse Wijk, het Capitool en nog veel meer...

Kunsthistorische en historische informatie, maar ook anekdotes, afbeeldingen, legendes, en het dagelijks leven van pelgrims en pausen, kunstenaars, hovelingen, schelmen en ketters in hun omgeving en gebouwen.

   
   

Praktische informatie:
Duur van de tour ca. 3 uur.
Voor kinderen van 6 t/m 18 jaar geldt een gereduceerd tarief €30 per persoon.
Kinderen tot 6 jaar zijn gratis
De tour kan alleen doorgaan bij een minimum van 4 deelnemers, wanneer het minimum aantaal deelnemers niet is behaald, dan kan de tour (indien gewenst) toch plaatsvinden mits het betalen van een toeslag.

 
Kosten: € 35,00 per deelnemer